Resultats de la 8a edició de la Unirun

Resultats de la 8a edició de la Unirun

Víctor Ortiz (UB) i Oda Hove (UPC) han sigut els guanyadors de la Unirun en la categoria masculina i femenina, respectivament.

El diumenge 13 de març el Parc del Fòrum es va omplir de corredors i corredores que van vestir els colors de les dotze universitats catalanes. La participació en aquesta nova edició de la cursa de les universitats ha sigut un èxit: més de 5.000 participants i les inscripcions esgotades deu dies abans de la data límit. Respecte a la participació per sexes: un 53,30% han estat homes i un 46,70% han estat dones. Com en edicions passades continua predominant la participació de joves menors de vint-i-quatre anys que representen un 71,68%.

El podi masculí el va liderar el Víctor Ortiz de la Universitat de Barcelona, el més ràpid amb una marca de 14:51. El segon lloc l'ha ocupat Miquel Domenech, també de la Universitat de Barcelona, amb una marca de 15:02. Ewen Toulgoat, de la Universitat Internacional de Catalunya, ha quedat en tercer lloc amb una marca de 15.08.Respecte al podi femení, el primer lloc ha sigut per l'Oda Hove, estudiant de la Universitat Politècnica de Catalunya amb una marca de 17:09. El segon lloc se l'ha emportat la guanyadora de l'edició de l'any passat: Marta Castroviejo, de la Universitat Autònoma de Barcelona amb una marca de 17:21. El tercer lloc ha sigut per la Marta Sabaté, alumna de la Universitat de Barcelona, amb una marca de 18:41.

La Universitat de Barcelona s'ha emportat la Copa de Campions de la Unirun 2022, amb 427 punts. El segon lloc l'ha ocupat la Universitat Politècnica de Catalunya (760) i el tercer lloc la Universitat Pompeu Fabra (815).