Els Campionats de Catalunya Universitaris abaixen el teló de la temporada 2024

Els Campionats de Catalunya Universitaris abaixen el teló de la temporada 2024

La Universitat Pompeu Fabra cedeix el testimoni a la Rovira i Virgili i Mataró a Tarragona per als Campionats de Catalunya Universitaris 2025

Barcelona, 13 de juny de 2024 - Mataró ha estat la seu de la 39a edició dels Campionats de Catalunya Universitaris (CCU), que han culminat amb un acte de cloenda celebrat a l'Auditori del campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Durant el 2024, Mataró ha estat designada Vil·la Esportiva Universitària, acollint les proves d’esports d’equip entre les 12 universitats catalanes que formen part de l’ECU (Esport Català Universitari).

L'acte de cloenda, conduït pel presentador Mario Robert, ha començat amb la projecció d'un videoresum dels campionats, destacant els moments més significatius d'aquesta edició. A continuació, s’ha anunciat el relleu de la ciutat que acollirà els CCU 2025. Mataró ha passat el testimoni a Tarragona, escenificat per la Sra. Bea Delgado, regidora delegada d'Educació, Formació Professional, Universitat i Esports de l'Ajuntament de Mataró, i el Sr. Berni Álvarez, 2n tinent d'alcalde i conseller d'Esports, Educació, Turisme Esportiu i Salut de l'Ajuntament de Tarragona. La regidora Delgado ha lliurat la bandera dels CCU 2025 al regidor Álvarez.

Posteriorment, s’ha dut a terme el relleu de la universitat organitzadora. La Universitat Pompeu Fabra, coordinadora dels CCU 2024, ha cedit el testimoni a la Universitat Rovira i Virgili (URV) per a l'organització dels CCU 2025. La rectora de la UPF, la professora Laia de Nadal, ha lliurat el testimoni al rector de la URV, el professor Josep Pallarès.

Els discursos han seguit un ordre precís. Primer, la Sra. Bea Delgado ha agraït l’honor que ha estat per Mataró ser la vil·la esportiva universitària 2024, seguit del Sr. Berni Álvarez, qui ha agafat el relleu i alhora ha explicat les instal·lacions que Tarragona aportarà a l’ECU per fer els esports d’equip 2025. La rectora de la UPF, la professora Laia de Nadal ha destacat la capacitat de convocatòria i l’èxit de participació dels CCU 2024. El rector de la URV, el professor Josep Pallarès ha destacat la il·lusió de ser la universitat coordinadora dels CCU 2025. 

Finalment, ha pres la paraula el Sr. Aleix Villatoro, director del Consell Català de l'Esport, qui ha posat de manifest la quantitat d’esports que s’han disputat enguany, així com la internacionalització de l’esport universitari durant els EUSA que es disputaran aquest mes de juliol a Hongria.

En acabar els parlaments, els assistents s’han traslladat a la sala d'exposicions del campus ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, on s’han lliurat els premis als esportistes guanyadors dels CCU 2024. La Sra. Bea Delgado i la Sra. Elisa Sayrol, directora del Centre Universitari TecnoCampus, han lliurat les plaques a les federacions, empreses patrocinadores, entrenadors i millors esportistes de cada disciplina esportiva.

La professora Laia de Nadal i el Sr. Aleix Villatoro han lliurat els premis als guanyadors dels 33 esports en les categories masculina i femenina. El premi Unitennis ha estat lliurat pel Sr. Òscar Mas Salvador, director esportiu de la Federació Catalana de Tennis. Finalment, els premis als millors esportistes absoluts dels CCU 2024 han estat per la Marina García Urzainqui (UIC) i per l’Adrià Codinachs Pita (UB), que han fet uns parlaments emocionants per tancar l'acte.

Els Campionats de Catalunya Universitaris 2024 han estat un èxit rotund gràcies a la coordinació de la UPF i la participació de 12.000 esportistes (58% masculins i 42% femenins), provinents de les 12 universitats catalanes. Des de l’ECU s’ha volgut agrair la col·laboració de totes les entitats participants, l'acollida de la ciutat de Mataró i el suport de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya. La cita esportiva seguirà el proper any a Tarragona, amb la URV com a universitat organitzadora, mantenint l'esperit de competició i germanor entre les universitats catalanes.