PRESENTADA LA DESENA EDICIÓ DE LA UNIRUN, LA CURSA DE LES UNIVERSITATS

PRESENTADA LA DESENA EDICIÓ DE LA UNIRUN, LA CURSA DE LES UNIVERSITATS

La UNIRUN 2024 s’ha presentat a la Fàbrica Moritz Barcelona, amb les inscripcions ja exhaurides.

La Cursa de les Universitats, que se celebrarà el proper diumenge 3 de març, celebra enguany el seu 10è aniversari.

La prova està promoguda per les 12 Universitats catalanes de la mà de l’ECU, amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física i l’Ajuntament de Barcelona, el patrocini d’Adidas i l’organització de Gaudium Sports.

Laia de Nadal, Rectora Magnífica de la Universitat Pompeu Fabra, ha afirmat que La Cursa de les Universitats és una prova que anima la comunitat universitària a fer esport. La representant de la UPF, que aquest any lidera l'ECU, s'ha mostrat molt satisfeta amb la solidaritat de la UNIRUN.

Gabi Arranz, Director de Promoció i esdeveniments esportius de l’Institut Barcelona Esports, ha manifestat que la ciutat de Barcelona ja fa 10 anys que acull amb els braços oberts la UNIRUN i ha destacat la joventut i la paritat absoluta de la cursa.

D'altra banda, Aleix Villatoro, Director del Consell Català de l’Esport, ha destacat que la UNIRUN és un esdeveniment que té totes les virtuts: l’organitzen conjuntament les 12 universitats, és una competició sana, té una finalitat solidària, promou la pràctica esportiva i té molt èxit, ja que tanca les inscripcions 5 setmanes abans.

Per a celebrar el 10è aniversari de La Cursa de les Universitats, l’organització ha volgut “reconèixer” a totes les persones, empreses i Institucions que l’han acompanyat durant aquesta dècada. També s’han bufat les espelmes d’un gran pastís amb l’escut dels 10 anys al capdamunt.

La UNIRUN implica a les 12 Universitats catalanes en una competició atlètica popular sobre un circuit de 5.000 metres.

La UNIRUN arrencarà a les 9:30h del matí. El circuit de La Cursa de les Universitats manté la seva longitud, 5 quilòmetres, però no la seva fisonomia. Aquest any, la sortida es farà des de la Gran Esplanada del Parc del Fòrum. El recorregut transcorrerà pel front litoral del Districte de Sant Martí de Barcelona i finalitzarà a la recta del Parc dels Auditoris.

Des de 2018, l'emblemàtica marca esportiva adidas patrocina la cursa i proveeix de samarretes tècniques a tots els participants. Cada Universitat vestirà els seus colors i el respectiu logotip al dors.

Els representants de les 12 Universitats participants han presentat la seva samarreta:

 • Universitat de Barcelona
 • Universitat Autònoma de Barcelona
 • Universitat Politècnica de Catalunya
 • Universitat Pompeu Fabra
 • Universitat de Lleida
 • Universitat de Girona
 • Universitat Rovira i Virgili
 • Universitat Ramon Llull
 • Universitat Oberta de Catalunya
 • Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
 • Universitat Abat Oliba CEU
 • Universitat Internacional de Catalunya

A la UNIRUN 2024, l’euro solidari de la inscripció va destinat a Djouma.

Djouma és una associació sense ànim de lucre fundada l’any 2015 per Laia Dosta i Marina Palmés, amb la missió de garantir el dret a una salut i una educació inclusives, equitatives i de qualitat, així com l’empoderament de la dona, a Mali.

La padrina de la desena UNIRUN és Martina Terré. Portera de la Selecció espanyola de waterpolo i del CN Sant Andreu. Subcampiona del món a Fukuoka 2023, Campiona d’Europa a Split 2022 i subcampiona a Eindhoven 2024, la Martina està disputant el Mundial de Doha. Actualment, cursa Estudis Globals en anglès a la Universitat Pompeu Fabra.

La Fira del Corredor es farà a la flagship store d’adidas a Barcelona, situada a la modernista Casa Pascual i Pons, al número 2 del Passeig de Gràcia, divendres 1 i dissabte 2 de març, de 10 a 20h.

Les 5000 inscripcions disponibles per a la desena edició de la UNIRUN ja es van exhaurir, a 5 setmanes de la prova. El % de participació per sexes és de 50% homes i 50% dones. I el % d’inscrits menors de 25 anys és del 72,58%.