Eva María Urbano i Marcel Palau són els nous campions dels CCU19 de Cursa de Muntanya

Font i redacció: FEEC.

Els universitaris, Eva María Urbano (UPC) i Marcel Palau (UPC)  varen guanyar el títol de campions de Catalunya Universitari de Curses per Muntanya a la MonteScatano. La Joventut Atlètica de Montcada ha acollit aquest campionat organitzat per l’Esport Català Universitari i la Universitat Pompeu Fabra, els quals han volgut retornar la modalitat que havia quedat obsoleta des de feia 4 anys. La cursa de 21’3 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu ha estat marcada per un escalf humà immillorable al centre de Montcada i Reixac.

La més ràpida en categoria femenina ha estat Eva María Urbano (UPC) la qual ha entrant a arc de meta amb un temps de 2h 17′ 58”.  La corredora que ha tancat el podi ha estat Jennifer Baeza (UOC) amb un temps total de 2h 30′ 59”.

En categoria masculina, Marcel Palau (UPC) ha sigut l’universitari més ràpid amb un temps total d’1h 40′ 06”, seguit de Guillem Portell (UB) que ha ocupat la segona posició amb un temps d’1h 43′ 41”. Ha estat Joan Antoni Fernández (UB) qui ha ocupat la tercera posició parant el cronòmetre amb un temps d’1h 44′ 31”.

La cursa ha començat a les 9 del matí al centre de Montcada i Reixac i amb només 1 quilòmetre els corredors i corredores han pogut encarar una de les ascensions més dures de tot el recorregut. Amb una distància de 800 metres, aquesta ascensió ha marcat el ritme de la cursa malgrat no ser l’única ascensió a la que els participants s’enfrontarien. L’ermita de Reixac ha estat un dels punts més emblemàtics de la cursa, on els participants han pogut gaudir de l’anomenat balcó de la Serralada de Marina. Seguidament, la prova ha transcorregut per corriols replets de vegetació fins arribar al que seria l’ascensió més llarga, cap al Turó de Donadeu i Coscollada, a uns 460 metres. Just després d’aquest punt, els corredors ja només havien d’encarar els últims quilòmetres fins a tornar a passar per l’arc de meta situat al centre del municipi.

L’organització també ha fet una cursa més curta de 10,7 quilòmetres amb 400 metres de desnivell per tots aquells que volguessin iniciar-se a les curses de muntanya. També s’ha disputat la modalitat més clàssica de totes, amb 16,8 quilòmetres i 750 metres de desnivell acumulat a través de corriols no tant tècnics com la llarga.

La bona accessibilitat de la cursa i la proximitat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha fet que amb les tres modalitats de curses arribessin a més de mig miler de participants. Durant l’entrega de premis s’ha pogut comptar amb la presència de l’alcaldessa de Montcada, Laura Campos, el regidor d’esports, Salvador Serratosa, el representant de la Universitat Pompeu Fabra, Fernando Ruiz i el president de la FEEC, Jordi Merino.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.